Pogoji poslovanja in zasebnosti

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

Dobrodošli na spletni strani nalepinohte.si, ki jo upravlja podjetje EV Projects, Spletna trgovina, Egon Vrbančič s.p. Z uporabo spletne strani se strinjate s spodaj navedenimi pogoji poslovanja. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Podatki o podjetju

Naziv podjetja: EV Projects, Projektiranje, Egon Vrbančič s.p.
Naslov podjetja: Ulica Jožeta Pučnika 2, 2325 Kidričevo
Uradni sedež podjetja: Ulica Jožeta Pučnika 2, 2325 Kidričevo
Poštna številka in kraj: 2325 Kidričevo
Občina: Kidričevo
Upravna enota: Ptuj
Davčna številka: 96432764
Matična številka: 9651985
IBAN: SI56 0318 2100 0689 695 (SKB)
Pravni status: Samostojni podjetnik posameznik s.p.
Registrski organ: AJPES, izpostava Maribor
Vpis v registrski organ: Številka: 316-07-03107-2024, 01.05.2024
Statistična domicilna dejavnost: Spletna trgovina

Naročanje

Naročila lahko oddate prek spletne strani nalepinohte.si. Po oddaji naročila boste prejeli potrditev naročila na vaš e-poštni naslov.

Načini plačila

Vse cene so izražene v evrih (EUR) in vključujejo DDV. Plačilo je možno z naslednjimi metodami:

 • Bančno nakazilo na IBAN: SI56 0318 2100 0689 695 (SKB)
 • Kreditne kartice (Visa, MasterCard)
 • Paypal

Oddaja naročila

Nakupovanje v spletni trgovini smo skušali kar se da poenostaviti in narediti uporabniku prijazno. Želeni izdelek doda stranka v košarico s klikom na gumbek “Dodaj v košarico”.

Ob tem se v desnem zgornjem delu spletne strani sproti osveži število izdelkov in skupni znesek košarice v okvirčku “Košarica”. Ko so v košarici vsi želeni izdelki in želi stranka začeti s postopkom zaključka naročila, preprosto klikne na okvirček “Košarica” in/ali “Na blagajno”. 

Klik pripelje na Blagajno, kjer je viden celoten povzetek košarice. Tu se vnese ter potrdi promo kodo in/ali kodo darilnega bona. S klikom na gumb “Nadaljuj” spletna stran stranko pripelje na mesto za vnos e-naslova, kamor bo po oddanem naročilu prejela tudi e-mail z vsemi informacijami o naročilu. Na naslednjem koraku stranka izpolni podatke o kupcu in naslov, kamor pošljemo naročeno blago. Na naslednjem koraku stranka izbere želeno kurirsko oz. poštarsko službo in želeni način plačila (in v primeru plačila s kartico ali PayPalom vnese podatke za izvedbo plačila). Za zaključek naročila stranka klikne na gumb “Zaključi nakup”. S tem se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine in obveznostjo plačila za pravkar oddano naročilo. Po tem koraku se ji lahko prikažejo tudi posebne ponudbe, ki jih je še možno dodati k naročilu, če ne želi dodatnih izdelkov, pa stranka zapre spletno stran.

Reklamacije in vračila

Reklamacije se upoštevajo, če kupec ob prejemu blaga ugotovi, da je blago poškodovano ali ne ustreza opisu. V tem primeru nas kontaktirajte prek e-pošte na info@nalepinohte.si in dogovorili se bomo o načinu vračila ali zamenjave blaga.

Pravica do odstopa od pogodbe oz. od naročenega blaga

V skladu s 43.č in 43.d členom Zakona o varstvu potrošnikov vam omogočamo pravico do odstopa od pogodbe pri nakupih na daljavo. To pomeni, da lahko v štirinajstih (14) dneh od prevzema artiklov brez razloga odstopite. Vaša zahteva za odstop od pogodbe naj bo poslana na naslov info@nalepinohte.si.

Vračilo prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe šteje za uradno sporočilo o odstopu.

Za ročno izdelane izdelke velja, da jih ne morete vrniti zaradi higienskih razlogov in ker so vsi izdelki narejeni po meri za stranko. Izjemoma lahko zahtevate vračilo v primeru, ko smo mi storili napako pri izdelavi.

Po prejemu blaga vam bomo v skladu z zakonom vrnili vsa opravljena plačila. Strošek vračila blaga bremeni vas kot potrošnika. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. V primeru, da je bilo blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe in ga ni mogoče vrniti po pošti na običajen način, bomo stroške prevzeli mi.

Obvestite nas na email info@nalepinohte.si o nameri vračila izdelka najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila. Nato imate še dodatnih 14 dni časa, da izdelek vrnete na naš naslov. V nasprotnem primeru vračilo kupnine ne bo mogoče.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko bo mogoče, najkasneje pa v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo plačila se izvede z nakazilom na vaš transakcijski račun, uporabljen pri plačilu naročila.

Bonus, koda za popust ali promo koda, uporabljeni pri naročilu, se obravnavajo kot popust in se ne vračajo. Vračilo se izvede le do maksimalnega vplačanega zneska. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe obravnava kot plačilno sredstvo in se vrača kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na transakcijski račun.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, vam lahko ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, določeno s pisnim dogovorom. Odkup z znižano vrednostjo se izvede ob vaši potrditvi po elektronski pošti. Takšno odškodnino lahko izkoristite le ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Podjetje si pridržuje pravico do odstopa od pogodbe oz. do realizacije naročila v primeru bistvene napake v ponudbi, kot so očitne napake v ceni zaradi tehničnih ali drugih težav. Če odkrijemo napako v ceni izdelka, ki ste ga že naročili, vas bomo o njej nemudoma obvestili po elektronski pošti. V tem primeru lahko potrdite naročilo po pravilni ceni ali ga prekličete. Če vas v razumnem roku ne moremo kontaktirati na naslov elektronske pošte, ki ste ga navedli pri oddaji naročila, bomo šteli, da ste preklicali naročilo, in vas o tem obvestili po elektronski pošti. Če se odločite za preklic naročila po tem, ko ste bili obveščeni o pravilni ceni izdelkov, vendar ste že plačali naročenih izdelkov, vam bomo v najkrajšem možnem času, vendar najpozneje v 14 dneh, ponudili popolno vračilo kupnine.

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Če se odločite za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, in želite koristiti 28-dnevno garancijo zadovoljstva, lahko zahtevate samo vračilo kupnine. Če je artikel iz kompleta poškodovan ali ima stvarno napako, ga lahko zamenjate, vendar ne morete zahtevati vračila celotne kupnine.

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

V primeru odstopa od pogodbe za ročno izdelane komplete, lahko potrošnik koristi 28-dnevno garancijo zadovoljstva, pri čemer velja pravica do vračila kupnine le v primeru stvarne napake ali poškodbe izdelka. V teh primerih potrošnik lahko zahteva zamenjavo artikla, vendar ne celotno vračilo kupnine.

Stvarna napaka pri ročno izdelanih artiklih

Napaka je stvarna pri ročno izdelanih artiklih, če:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Primernost artikla se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom obvestiti v zakonsko določenem roku. Pri ročno izdelanih artiklih je ključno, da je napaka odkrita v razumnem času od prevzema, ob tem pa je potrebno omogočiti pregled artikla ali z vračilom izdelka ali z nedvoumno fotografijo izdelka (odvisno od artikla, o čemer vas obvestimo v samem postopku). Vračilo zaradi stvarne napake se lahko uveljavlja, če se napaka pokaže v razumnem roku po prevzemu blaga. Kupec ima dva meseca od odkritja napake, da o tej obvesti prodajalca in zahteva uveljavljanje stvarne napake.

Rok za uveljavljanje stvarne napake pri ročno izdelanih artiklih

Pri ročno izdelanih artiklih je pomembno upoštevati, da se napaka lahko uveljavlja v skladu z razumnim časom od prevzema, ob upoštevanju specifičnosti izdelka. Prav tako se lahko glede na naravo izdelka dogovorimo za pogoje vračila.

Za ostale izdelke, kot so laki in podobno, pa velja verjetno 2 leti za uveljavljanje stvarne napake.

Obrazec za prijavo stvarne napake je dostopen s klikom tukaj.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Varovanje osebnih podatkov – politika zasebnosti

Splošno

Podjetje se zavezuje k varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine nalepinohte.si. Podjetje spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko podjetje izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Seznam obdelovalcev osebnih podatkov za podjetje je na voljo na zahtevo uporabnika.

Podjetje trajno varuje zbrane osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) ter Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika, ki so namenjeni izključno za potrebe izpolnitve naročil (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopilo v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila, če se uporabljajo, bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila.
 • Pošiljatelj bo jasno razviden.
 • Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
 • Jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.
 • Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina nalepinohte.si in vsi podatki na njej, vključno s slikami artiklov, grafičnimi in video elementi na spletni strani, so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka nalepinohte.si in logotip sta v lasti podjetja EV Projects, Spletna trgovina, Egon Vrbančič s.p.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje se zavezuje, da bo vzpostavilo učinkovit sistem obravnave pritožb in določilo kontaktno osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali preko elektronske pošte. Pritožbo je mogoče oddati prek e-poštnega naslova info@nalepinohte.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Podjetje bo v petih delovnih dneh potrdilo prejem pritožbe in kupca obvestilo o predvidenem času obravnave, ga redno obveščalo o poteku postopka. Podjetje se zaveda, da je ena ključnih značilnosti potrošniških sporov, zlasti v primeru sodnega reševanja, nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, povezanimi s postopkom reševanja spora. To je glavna ovira za potrošnika, da ne sproži spora pred sodiščem. Zato se podjetje po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev morebitnih sporov.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje EV Projects, Projektiranje, Egon Vrbančič s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov, ki bi jih potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Namen uporabe osebnih podatkov

Podjetje EV Projects, Spletna trgovina, Egon Vrbančič s.p., za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • Ime in priimek
 • Naslovi za dostavo
 • Firma oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
 • Davčna številka pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba)
 • Naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
 • Geslo v šifrirani obliki
 • Kontaktno telefonsko številko
 • Druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini
 • Druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu

Naročila in dostava izdelkov: Podatke, zbrane za potrebe dostave naročila, obdelujemo na podlagi pogodbenega razmerja (nakupa), ki ste ga opravili v naši spletni trgovini. Osebne podatke povezane z naročili in dostavo izdelkov hrani podjetje EV Projects, Spletna trgovina, Egon Vrbančič s.p. 10 let po obdobju, na katerega se zadnje naročilo kupca nanaša, skladno z določbo o hrambi računov na podlagi 86. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1), v kolikor ne obstaja druga pravna podlaga za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov.

Vračila izdelkov, reklamacije: Za namene vračil izdelkov, uveljavljanja stvarnih napak, garancijskih zahtevkov in podobnih postopkov obdelujemo naslednje osebne podatke: ime, priimek, naslov, poštna številka, mesto, kontaktni podatki (telefonska številka, elektronska pošta). Osebne podatke hrani podjetje EV Projects, Spletna trgovina, Egon Vrbančič s.p. 10 let po obdobju, na katerega se zadnje naročilo kupca nanaša, skladno z zakonskimi zahtevami.

Komunikacija z vami: Za najboljše svetovanje in podporo pri nakupih ima naše prodajno osebje dostop do vaših osebnih podatkov in zgodovine nakupov pri nas. Obdelava teh podatkov je skladna z zakonitim interesom podjetja EV Projects, Spletna trgovina, Egon Vrbančič s.p. Podatki, ki se obdelujejo za ta namen, se hranijo skladno s prvima dvema namenoma, razen če ne obstaja druga pravna podlaga za obdelavo.

Prilagojena trženjska komunikacija: Zbiramo soglasja posameznikov za prilagojeno komunikacijo glede popustov, ponudb, novosti in drugih vsebin prek različnih kanalov komunikacije. Ta obdelava ne vključuje avtomatskega profiliranja, ki bi imelo pravne ali podobne posledice za posameznika. Osebni podatki za ta namen se obdelujejo do preklica soglasja, hranijo pa največ eno leto po preklicu soglasja, v kolikor ne obstaja druga pravna podlaga za obdelavo.

Obvestilo stranke o nezaključenem nakupu prek spleta: Občasno pošiljamo elektronska sporočila potencialnim kupcem, ki so dodali izdelke v košarico, vendar nakupa niso zaključili. Ta pristop izvajamo na podlagi zakonitega interesa podjetja EV Projects, Spletna trgovina, Egon Vrbančič s.p.

Uporaba različnih oglaševalskih orodij: Za spletno oglaševanje uporabljamo storitvi Meta Platforms in Google Customer Match, ki omogočata prilagojeno oglaševanje na podlagi zgodovine nakupov. Obdelava teh podatkov je skladna z zakonitim interesom podjetja EV Projects, Spletna trgovina, Egon Vrbančič s.p.

Izvršbe, sodni postopki, inšpekcijski pregledi: Za namen vodenja izvršb, sodnih postopkov in inšpekcijskih pregledov obdelujemo osebne podatke, pridobljene skladno z zakonskimi zahtevami.

Nagradne igre: Obdelujemo osebne podatke za namen izvajanja nagradnih iger. Podatki se obdelujejo v skladu s pogoji sodelovanja v posamezni nagradni igri.

Dnevniški zapisi: Obdelujemo dnevniške zapise za zagotavljanje varnosti omrežja in informacij. Podatki se hranijo do enega leta za namene varnosti.

Z vašo privolitvijo podjetje EV Projects, Spletna trgovina, Egon Vrbančič s.p. obdeluje zbrane osebne podatke skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in le za zgoraj opisane namene. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Izvajanje politike zasebnosti

Podjetje ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.

Vse redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov. Zaposleni so dolžni varovati zaupnost osebnih podatkov in drugih podatkov uporabnikov spletne trgovine tudi po prenehanju razmerja s Podjetjem.

Preklic registracije in varovanje podatkov:

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. Preklic registracije morajo uporabniki sporočiti Podjetju s pisno izjavo. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini.

Podjetje bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine varovalo tudi v primeru preklica registracije.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve, ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Pravica do obveščanja in izbrisa

Imate pravico do informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če želite izbris vaših osebnih podatkov ali imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, nas kontaktirajte na:

info@nalepinohte.si

Naslov za pošiljanje zahtevkov: EV Projects, Spletna trgovina, Egon Vrbančič s.p.

Obvestila o stanju naročila: Občasno vas bomo obveščali preko sms sporočil na telefonsko številko, ki ste jo vpisali v postopku naročila, o statusu vašega naročila. Če artikli niso bili prevzeti več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko, kot opomnik za prevzem artiklov. Kupce hkrati o stanju naročila obveščamo tudi preko elektronskega sporočila.

Obvestila: Po prijavi na obvestila bomo vaše ime, telefonsko številko in elektronski naslov uporabili v promocijske namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil ste prijavljeni le, če se strinjate s Splošnimi pogoji spletne trgovine ob naročilu.

Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite z obvestilom na info@nalepinohte.si ali s klikom na povezavo »Odjavi tukaj« na dnu promocijskih elektronskih sporočil.

Za odjavo od občasnih promocijskih SMS sporočil pišite na info@nalepinohte.si in uredili jo bomo v najkrajšem možnem času.

Pravice posameznika: Posameznik, katerega podatki se zbirajo, hranijo in obdelujejo, ima glede teh podatkov naslednje pravice:

 • Pravica do pozabe: Kadarkoli lahko zahteva izbris svojih osebnih podatkov, razen če obstajajo zakoniti razlogi za njihovo nadaljnjo hrambo.
 • Pravica do informacij: Pravica, da izve, kako dolgo se hranijo njegovi osebni podatki.
 • Pravica do popravka, izbrisa ali pritožbe: Možnost zahtevati popravek ali izbris osebnih podatkov ter vložiti pritožbo.
 • Pravica do prenosljivosti: Možnost zahtevati prenos osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.
 • Pravica do pravnega sredstva in sankcij: Pravica vložiti pritožbo pri nadzornem organu, pravica do pravnega sredstva zoper odločitev nadzornega organa, pravica do odškodnine in odgovornosti.
 • Pravica do umika soglasja: Možnost umika soglasja za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov, zlasti v primeru neposrednega trženja.

Seveda, prilagodil bom besedilo glede postopka uveljavljanja pravic vašim podatkom:


Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen(a) sem, da lahko vse zahteve, ki se nanašajo na uveljavljanje pravic v zvezi z mojimi osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na elektronski naslov info@nalepinohte.si

Seznanjen(a) sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen(a) sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z mojimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Trajanje hrambe osebnih podatkov: Podjetje hrani osebne podatke posameznika do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov. Uporabnik lahko prekliče soglasje za prejemanje elektronskih sporočil s pisno zahtevo na elektronski naslov info@nalepinohte.si ali zahteva, da podjetje nemudoma in učinkovito izbriše njegove osebne podatke tako, da v celoti izbriše uporabnikov uporabniški profil pri ponudniku.

Dodatno

Podjetje je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Podjetje ne bo brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredovalo osebnih ali drugih podatkov tretji osebi ali omogočilo tretji osebi vpogled v osebne ali druge podatke uporabnika, razen če bi to zahtevale državne oblasti v skladu z zakonom ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino ali ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Podjetje teh podatkov ne bo uporabilo v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Podjetje ne bo uporabilo podatkov uporabnikov za pošiljanje promocijske elektronske pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil ali s katerimi bo izrecno soglašal. Podjetje lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.

Podjetje bo dostavni službi posredovalo le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku, naslov za dostavo, telefonska številka za obvestila o dostavi paketa in reševanje težav pri dostavi ter naslov elektronske pošte za obvestila o statusu dostave paketa). Prek elektronske pošte bo podjetje stopilo v stik z uporabnikom le, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije ali nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Piškotki in oglaševanje

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran Nalepinohte.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in preprostejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi:

Google Analytics Opt-out Browser Add-on Download Page: Pogoji poslovanja in zasebnosti